2009. augusztus 26., szerda

Levél Dr.Zombor Gábor Polgármester Úrnak

Tisztelt Dr. Zombor Gábor Polgármester Úr!


Tárgy: Gyermekalkotások Múzeuma és Műhely székhelye

Melléklet: Hunyadiváros Részönkormányzatához benyújtott kérelem


Szeretnénk köszönetünket kifejezni, hogy kezdeményezésünk támogatásra talált. Időközben a Vagyon- és Lakásgazdálkodási Csoport ingatlant ajánlott fel részünkre a Széchenyi sétány 6. szám alatt. Hosszú mérlegelést követően úgy döntöttünk, hogy a felajánlott lehetőséget sajnos nem tudjuk elfogadni.
Felvettük a kapcsolatot Hunyadiváros önkormányzati képviselőivel és létrejött az ottani civil szervezetek részvételével egy megbeszélés, ahol egyetértésre jutottunk abban, hogy a városrészben található önkormányzati ingatlanban helyet kaphasson egyesületünk, egyéb funkciók mellett. Ilyen értelemben tervezik korábbi hasznosítási tervük módosítását, amiről a részönkormányzati ülés dönt majd. Mellékeljük a levelet, melyben az előzetes egyeztetést követően megfogalmazta egyesületünk kérelmét a Részönkormányzat felé.

Az ingatlan felújításra szorul, használatba vétele várhatóan elhúzódik. Így köszönettel vennénk, ha addig is átmenti lehetőséget kapnánk valamely önkormányzati intézményben.

Ősszel befejezzük a jogi procedúrát, melynek keretében létrejön a Gyermekalkotások közgyűjteménye, melyet közérdekű muzeális gyűjteményként szeretnénk elismertetni a kormányzattal a következő évben, a várhatóan megjelenő kedvezőbb feltételek között. A szervezőmunkához, a gyűjtemény darabjainak tárolásához, az alkotások fotózásához - digitális tároláshoz kinőttük az egyesület jelenlegi székhelyét. Nagy segítség lenne számunkra, ha befogadná önkormányzati intézmény ezt a tevékenységünket, ahol önálló helyiséggel rendelkezhetnénk és fogadhatnák a már felajánlott alkotásokat. Itt nem szükséges számunkra önálló kiállító tér, égeink is akkor nyílnak meg, ha a gyűjtemény székhellyel rendelkezik.

Kecskemét. 2009. augusztus 24.mivel ígéretünk van meglévő múzeumoktól és képtáraktól, hogy befogadják kiállításainkat. 2010. márciusában például Londonban rendezünk kiállítást. Szeretnénk a gyűjtemény számára felajánlott tárgyakat folyamatosan fogadni, hogy azokat megfelelően tároljuk és megóvjuk. Pályázati lehetőségek is így nyílnak meg számunkra.




Nincsenek megjegyzések: