2009. augusztus 13., csütörtök

Levelünk Hunyadiváros részönkormányzatához

Tisztelt Részönkormányzati Testület !



Tárgy: Gyermekalkotások Múzeuma elhelyezési kérelme



A Pedagogia Sub Rosa Kulturális Egyesület Gyermekalkotások Múzeumának létrehozásán dolgozik , melyhez az Önkormányzat a Szécheny városban ajánlot fel ingatlant. A szervező munkáról önálló honlap http://www.gyemu.atw.hu is indult.
Mint a Hunyadivároshoz kötődő egyesület az eddigiekben kialakult jó együttműködést tovább gazdagítva elsősorban a városrész családjai és intézményei számára szeretnénk magunkat hasznossá tenni. Így a felajánlott ingatlant nem, kívánjuk elfogadni, hanem a Hunyadivárosban lévő önkormányzati ingatlanban szeretnénk a gyermekalkotások közérdekű muzeális gyűjteményéhez székhelyet, és kiállítási lehetőséget kapni. Az intézmény reményeink szerint legalábbis országos de vélhetően nemzetközi méretű kapcsolatrendszerrel is rendelkezni fog, és a városrész ismertségét és elismertségét vélhetően növelné. A Bodri Ferenc gyermekműhely rendszeres foglalkozásokat ajánl fel, 2010-ben, Londonban rendezendő gyermekrajz kiállításunk a városrész gyermekeinek rajzaiból is szerepeltetünk alkotásokat. A Petőfi Népe július 10-i száma részletesen írt a tehetséggondozó programjaink egyik lehetőségéről, ezen kívül is szeretnénk meghonosítani a városrészben a tehetségkutatás és gondozást minél szélesebb körben, nemcsak képzőművészeti területen.

Reméljük, hogy a városrészi civil szervezetekkel együttműködve közösségi ház alakítható ki, melynek fenntartásában kialakításában szívesen vállaljuk a ránk háruló feladatokat. Köszönettel vesszük, ha kérésünket támogatják, így jogilag is megalakulhat a múzeumunk a hunyadivárosi székhellyel.


Kecskemét. 2009 augusztus 11.

Nincsenek megjegyzések: